Nowe dzieje
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: Trzy świnki + chomicza Demolka/początek
"Dieta cud" mnie wykańcza...w sumie wszystkie łobuzy xD wczoraj sprzątałam prosiakom...dzisiaj wchodzę do pokoju...niucham...hmmm trzeba posprzątać... zasmrodziły klatkę w czasie od 15-6:30 :O no dobra....nie mam ma na zmianę i czuję, że to w nich problem więc piorę 
O chomiku nie wspomnę...sprzątałam 2 tygodnie temu...a od przedpokoju aż do kuchni niesie się nieprzyjemny ciężki odur....wniosek - Demolka śpi, bobkuje i sika w strefie piasku - piasek nie wchłania zapachu tak jak trociny i mamy irytujący efekt
Wy też czujecie się jak roboty ? wstać rano, iść na zajęcia albo się uczyć, zakupy, ugotować obiad, posprzątać w domu, posprzątać zwierzakom, korepetycje prawie codziennie, i po tym wszystkim pisanie pracy i czytanie materiałów do 2:30...
Dzięki Bogu, że mam jeszcze czas na dzieci, bo tylko tego mi tu brakuje do zajęcia jeszcze nocy 

O chomiku nie wspomnę...sprzątałam 2 tygodnie temu...a od przedpokoju aż do kuchni niesie się nieprzyjemny ciężki odur....wniosek - Demolka śpi, bobkuje i sika w strefie piasku - piasek nie wchłania zapachu tak jak trociny i mamy irytujący efekt

Wy też czujecie się jak roboty ? wstać rano, iść na zajęcia albo się uczyć, zakupy, ugotować obiad, posprzątać w domu, posprzątać zwierzakom, korepetycje prawie codziennie, i po tym wszystkim pisanie pracy i czytanie materiałów do 2:30...

U mnie aż tak często sprzątania nie ma. Jak Rico był sam to generalne sprzątanie robiłam co... 2 tygodnie! Dużo daje kuweta i wymiatanie bobów. Teraz jak są dwa to są razem 5 dni i zaczynam czuć odorek. A to dlatego, że mały posikuje po kątach (sprawdziłam pod matą), liczę, że jak się nauczy naśladować Ricola (a czasem już mu się uda zdążyć do kuwety) to będzie tak jak wcześniej. Choć i raz na tydzień przy dwóch świniach to chyba nie tak źle
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
U mnie jest sprzątanie raz dziennie. Ale o dziwo maty łazienkowe nie śmierdzą. Założyłam im te maty jakieś 3-4 tygodnie temu i sprzątam tylko żwirek spod maty i bobki znad maty i nic nie śmierdzi
No ale sprzątanie jest raz dziennie codziennie.... 

Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Ja szczurom sprzątam raz-dwa razy w tygodniu. Ciekawe jak częstego sprzątania będą wymagały dziewczyny...
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Pani Strzygo, ja jestem za sprzątaniem każdego dnia... Jak masz maty albo drybedy a pod spodem żwirek, to to jest chwila moment żeby boby zebrać i żwirek zasikany wybrać. I nie ma zapaszków w powietrzu i futerko ładnie pachnie
Ale każdy ma swoje zwyczaje i ja tu piszę tylko o moich

Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Może mam trochę inny plan dnia, ale tak to właśnie wygląda :/Harvejowa pisze: Wy też czujecie się jak roboty ? wstać rano, iść na zajęcia albo się uczyć, zakupy, ugotować obiad, posprzątać w domu, posprzątać zwierzakom, korepetycje prawie codziennie, i po tym wszystkim pisanie pracy i czytanie materiałów do 2:30...Dzięki Bogu, że mam jeszcze czas na dzieci, bo tylko tego mi tu brakuje do zajęcia jeszcze nocy
A sprzątam codziennie. Mam maty + drybed, ale posprzątanie klatki to pikuś w porównaniu codziennym odkurzaniem bobów z całego mieszkania i myciem podłogi. Ale nie wyobrażam sobie łobuzów zamkniętych w klatce, za dużo testosteronu na metr kwadratowy

- jolka
- Wiceprezes ds. adopcyjnych
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Oj jak miło poczytać, ze nie tylko ja mam bzika
Sprzatam codziennie i to lubię
a w całym pokoju równiez bobki się szwendają i siuśki- dry bedy porozkładane pod kaloryferami, dywan ściągniety ( bo siano się kiepsko odkurza )... jak to moja rodzicielka mówi- prawdziwa świniarnia
nie mieszkanie 

Sprzatam codziennie i to lubię

a w całym pokoju równiez bobki się szwendają i siuśki- dry bedy porozkładane pod kaloryferami, dywan ściągniety ( bo siano się kiepsko odkurza )... jak to moja rodzicielka mówi- prawdziwa świniarnia

Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Mój chłopak co i raz mi proponuje, że może po prostu oddamy prosiakom jeden pokój, ale podejrzewam, że mnie podpuszczajolka pisze: a w całym pokoju równiez bobki się szwendają i siuśki- dry bedy porozkładane pod kaloryferami, dywan ściągniety ( bo siano się kiepsko odkurza )... jak to moja rodzicielka mówi- prawdziwa świniarnianie mieszkanie

u mnie mata jest tylko na fragmencie ;p Czekam na mega promocję, bo potrzebuję 10 metrów
co ja się będę ograniczać ;p Wtedy faktycznie będzie dużo łatwiej niż z kocami