Znam babkę, jestem ze wschodu tylko trochę niżej i moje obydwie babcie kiedyś ją robiły
Puckowe futerka- Cezarek*, Diablik i Bambolina i Ryszard pies*
Moderator: silje
-
loriain
Re: Puckowe futerka - cztery kosze, pies Ryszard i DT
Dzięki!
Znam babkę, jestem ze wschodu tylko trochę niżej i moje obydwie babcie kiedyś ją robiły
parę dni temu nawet myślałam żeby ją upiec ale potrzebowałam sprawdzonego przepisu
powiedz mi na taką standardową keksowke, ile ziemniaków? Kilogram, dwa?
-
lubię
A jaka keksówka jest standardowa?
W sensie, mam wrażenie, że te nowe standardy są sporo mniejsze od starych (czyli dla mnie małe). Z kilograma to nieduża babka wyjdzie, a ona jest fajna do odsmażania - zrób z dwóch 
-
loriain
No to w weekend jak uporam się z dezynfekcja swinskiego raju będę trzec ziemniaki
nie wiem ile mi zejdzie bo wprost tego nienawidzę, anie mam żadnego urządzenia które mogłoby to za mnie wykonać
Dam znać jak wyszło 
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
Ja robię z połowy składników, bo tylko ja jem w domu - z tego przepisu:
http://www.grupy.senior.pl/babka-ziemni ... 969,8.html
No i daję boczek i pierczarki daję też
http://www.grupy.senior.pl/babka-ziemni ... 969,8.html
No i daję boczek i pierczarki daję też
- Natalinka
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Kiedyś robiłam w wersji wege, teraz spróbuję w wersji wegańskiej
Może jakiś na koniec stowarzyszeniowy konkurs na najpiękniejszą babkę... ziemniaczaną? 
Czarna Kluska i Morena
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
Kiedyś zrobiłam jaką taką z oliwkami, suszonymi pomidorami i kaparami zdaje się. Nie była dobra. W wersji wege to pieczarki i cebulka - a jajko? Co dajesz zamiast?
-
lubię
Ja nie daję jajek i też wychodzi, ale jak się upierasz to możesz dodać siemienia lnianego albo płatków owsianych. Wegańska sezonowa z grzybami leśnymi i cebulką
Taka "w stylu włoskim" faktycznie nie bardzo wychodzi, robiłam z papryką, pomidorami i oliwkami, smakowało jak niedorobiona pizza. Lepiej się trzymać wschodnioeuropejskich klimatów, bo np. z podsmażoną kiszoną kapustą już jest całkiem spoko.
- Natalinka
- Kontakt:
Do słonych wypieków - mielone siemię lniane, pulpa z pieczonej dyni, ew. mąka owsiana/płatki (też się klei).
Czarna Kluska i Morena
- Natalinka
- Kontakt:
Właśnielubię pisze:Ja nie daję jajek i też wychodzi, ale jak się upierasz to możesz dodać siemienia lnianego albo płatków owsianych. Wegańska sezonowa z grzybami leśnymi i cebulkąTaka "w stylu włoskim" faktycznie nie bardzo wychodzi, robiłam z papryką, pomidorami i oliwkami, smakowało jak niedorobiona pizza. Lepiej się trzymać wschodnioeuropejskich klimatów, bo np. z podsmażoną kiszoną kapustą już jest całkiem spoko.
Czarna Kluska i Morena