Nie. Dziś koniec diety, ale nie szaleję z porcjami
Szkatuła nie ma sterylki, ale ma cysty. Małe i nie rosną, kontroluję od ponad 2 lat.
Chimera niestety ma większe i rosną. Poza tym jest sporo młodsza od Szkatuły i w jej przypadku mogę pomyśleć nad sterylizacją.
Pyrka i Winicjusz
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Właśnie coś tak nie mogłam sobie przypomnieć żeby Szkatuła miała sterylkę. Jak cysty nie rosną to nie ma co szaleć z operacjami.
Ja dzisiaj rozmawiałam ze swoją wetką to mówiła, że była niedawno na jakieś konferencji na której była jakaś super doktor z Holandii i ona odradzała profilaktyczne sterylizacje u świnek. Dopóki cysty nie rosną, nie ma guzów na macicy to ona zaleca obserwacje.
Zabieg udany, wybudziła się, pojadła....już byłam w drodze po nią, nie zdążyłam się nawet pożegnać. Podobno 10 min przed moim przyjazdem wyglądała jakby próbowała złapać powietrze. Reanimacja nie pomogła.
Pyrka i Winicjusz
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Dzima , nawet nie wiem co napisać, tak strasznie mi przykro... Dlaczego one nas tak szybko opusczają, płaczę razem z Tobą, niedawno ją głaskałam... Zuleńko
Biedna Zula Biedna Dzima Nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy... Strasznie mi przykro. Ostatnio zbyt dużo prosiaków odchodzi...
Trzymaj się Dzima!
Dla Zuli
Moje prosiaki : Klementynka / Szajbus & Łasuch & Pigwa & Bianca za TM
Na DT : Sasanka
W DS : 92 świnki
Odeszły w DT [*] : Tosiek, Isabo, Mamba, Walentyna, Melania, Aronia, Lulek