Gangsterzy Szkatuły [*]

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Dropsio

Re: Gangsterzy Szkatuły ♀

Post autor: Dropsio »

Jeejku, mocno kciukamy za szkatułowe oczko :fingerscrossed:
StokrotkaPn

Post autor: StokrotkaPn »

Dzima wysłałam Ci PW z nr do Danbea
Marta_K

Post autor: Marta_K »

Dzima.... skonsultuj proszę ją z kimś innym.... nie usuwaj jej oka bo ktoś z Dojazdu tak powiedział!!!
Spróbuj się skonsultować z dr Oliwią Łobaczewską z W-wy....
16 kwietnia jedziemy tam, możemy ją nawet tam zabrać.
patic6

Post autor: patic6 »

Potrzebujesz karmy ratunkowej? bo zostało mi się sporo, nawet bym Ci zawiozła...
Difadol działa przeciwbólowo i przeciwzapalnie, ale tylko miejscowo.
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Marta_K pisze:Dzima.... skonsultuj proszę ją z kimś innym.... nie usuwaj jej oka bo ktoś z Dojazdu tak powiedział!!!
Spróbuj się skonsultować z dr Oliwią Łobaczewską z W-wy....
16 kwietnia jedziemy tam, możemy ją nawet tam zabrać.
I to jest opcja! Liczyłam na to, że Szkatuła pojedzie z Martą :) Dzima chyba w takiej sytuacji naprawdę warto.
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

jak się dziś czuje nasza królowa? :buzki:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
melania1

Post autor: melania1 »

Pierwszy raz piszę na tym wątku. Wiem, że powtarzam po innych, ale jeżeli możesz, naprawdę warto przesłać mailem do doktor Oliwii wyniki badań i zdjęcia. Zobaczysz, co powie i podejmiesz dalsze decyzje...
Trzymam kciuki za zdrowie świnkowej dziewczynki. Z charakteru przypomina moją Dorotkę. :love:
Zaffiro

Post autor: Zaffiro »

kurcze jakie to smutne :( domyślam się jak ty to musisz wszystko przeżywać i serdecznie ci współczuje bo doskonale wiem co to znaczy kiedy nasz pupil znajduje się w trudnej sytuacji zdrowotnej :( myślę jak inni, że jednak warto się konsultować z weterynarzami... mój Maksio miał być uspany a ja szukałam, pisałam maile i dzwoniłam.... nie poddałam się i znalazłam dzięki czemu mój uszak ma szanse na długie i szczęśliwe życie ;) tobie również życzę odnalezienia dobrego rozwiązania i trzymam mocno kciuki za zdrówko Szkatuły :fingerscrossed: :buzki:
ANYA

Post autor: ANYA »

DZima sama nie wiedzialabym co zrobic, ale chyba nie podjelabym sie takiej decyzji i skonsultowalabym sie z innym wetem.
Szkalula powinna dotawac mocny antybiotyk i przeciwbolowy/przeciwzapalny tez.
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Nie podejmę takiej decyzji pochopnie, ale nie chcę też żeby okazało się niedługo, że to jednak ropień i zbyt zwlekałam z operacją. Czekamy do niedzielnej kontroli. Szkatuła ma się gorzej jeśli chodzi o zachowanie :cry: Nie chce jeść. Rano widziałam, że jadła sianko a teraz już w ogóle. Byłam u Marty_ K po trochę karmy ratunkowej-dokarmiam. Oczko jakby mniejsze, nie ma wokół niego ropy tylko takie "mocno ukrwione mięso". Napisałam maila do dr Oliwii Ł. czekam na odp.
Szkatuła jest apatyczna. Siedzi w kącie tak jak ją wpuściłam do klatki. Zastanawiam się nad tą jej wycieczką do Warszawy :think: Myślę, że decyzję podejmę w niedzielę na kontroli. Jeśli wetka uzna operację, za konieczną chyba ją poślę z Mariuszem, Marta przekonała mnie, że tam pewniej i lepsza narkoza, ale jeśli oczko się polepszy to chyba nie będę jej fundować takiego stresu i wyprawy.
:fingerscrossed:
Dziękujemy za kciuki...nie puszczajcie ich :buzki:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”