Wiewiórek naprawdę jest mały, uwierzcie! On po prostu stylizuje się na swojego guru-Gero do zdjęć
✰Wojownicy Lilith✰ czteroświń(pięcio?)+kociu dwupak+tymczasy
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Re: ✰Wojownicy: Geronimo, Tasman, Onyx i Wiewiórek✰ foteczki
U mnie właśnie zajadają się rukolą. Paczka wystarcza na dwa razy.
Wiewiórek naprawdę jest mały, uwierzcie! On po prostu stylizuje się na swojego guru-Gero do zdjęć
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM
- Lilith88
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Ja im kiedyś dawno temu jak Gery i Tasiek jeszcze sami byli dawałam tylko jedli owszem ale nie dużo. Ale z wiekiem im się zmienia i jedzą aż im się uszy trzęsą to czego kiedyś ruszyć nie chcieli. I już się kilka razy nad rukolą zastanawiałam w sklepie ale w końcu nie brałam no to teraz mam
jutro dostaną bo dziś paczkę szpinaku wyciągnęłam z lodówki, bo już długo leży.
Wiewiór to pól Czarnego, dosłownie! Czarny 1350 gram, Wiewiórek 700 gram, wiec sami widzicie, liczby nie kłamią
Wiewiór to pól Czarnego, dosłownie! Czarny 1350 gram, Wiewiórek 700 gram, wiec sami widzicie, liczby nie kłamią
-
sempreverde
A czym się różni ten na zielonym spodzie od tego na podgumowanym spodzie? Idealnie potrzebuję dwóch kawałków 75x50cm i się zastanawiałam właśnie nad tym szarym z Hipcia.
Jak Ci się sprawdza?
Jak Ci się sprawdza?
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Haha, co za stylizatorDzima pisze: Wiewiórek naprawdę jest mały, uwierzcie! On po prostu stylizuje się na swojego guru-Gero do zdjęć
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
- Lilith88
- Kontakt:
Sempre te na zielonym spodzie są gęstsze i ponoć sam włos jak się ostatnio od bezpośredniego dystrybutora z UK dowiedziałam jest inny, te na gumie mi się filcowały jakby w praniu i przez to robiła się przestrzeń między włosami i tam się wbijały bobki, resztki jedzenia i siano, jak sprzątałam go to mnie nie powiem co trafiało.. Z tym na zielonym spodzie zupełnie inna bajka (kupiłam na początku jeden taki jeden taki) po praniu wygląda tak samo jak przed, sprząta się łatwo nawet ręką a odkurzenie to już tylko tak żeby zebrać pył z siana i ziół, równie dobrze jak się ma gdzie można wytrzepać. Ten na gumie wkurzyłam się i wyrzuciłam.. patrzeć na niego już nie mogłam.. Teraz zamówiłam dwa na zielonym spodzie i aż odetchnęłam z ulgą 
Polecam zamówić tu https://www.facebook.com/groups/774511725893832/ ponieważ w hipciu chyba właśnie od nich mają a od dystrybutora zawsze taniej
Poza tym u nich cena tych na zielonym spodzie jest taka sama jak tych podgumowanych a wszędzie indziej są "zielone" droższe.
Aaaa.. Andzia ma zastrzeżenie do "zielonych", że się przesuwają w klatce, bo one mają taki gruby materiałowy spód (coś jak płótno tylko pewnie sztuczne) i nie są antypoślizgowe ale ja nie zauważyłam czegoś takiego, kawałek docięty na wymiar klatki nie ma szansy się przesunąć po prostu, no bo gdzie? Są też sztywniejsze i niektórzy mają obawy, że do pralki nie wejdzie ale ja tak jak już wcześniej pisałam mieszczę dwa kawałki 120x60 do pralki 6kg, składam w harmonijkę na cztery i mieści się bez problemu, ten spód tez po kilku praniach mięknie więc łatwiej już się układa i w klatce i w pralce.
Osobiście bardzo polecam!
O i spojrzałam na ceny na fb i w hipciu, przy rozmiarze który cię interesuje nie ma różnicy, dopiero przy takich dużych jak ja zamawiałam wychodzi taniej na fb. Więc spokojnie możesz zamówić z hipcia przy zamówieniu smakołyków, w sumie jak zamawiają hurtowo to mają na pewno niższe ceny i dlatego nie ma różnicy później w sklepie
Tylko ten szary z hipcia jest jaśniejszy od tego co ja teraz kupiłam, więc jeszcze zależy jaki chcesz kolor.
Ale się rozpisałam
Polecam zamówić tu https://www.facebook.com/groups/774511725893832/ ponieważ w hipciu chyba właśnie od nich mają a od dystrybutora zawsze taniej
Aaaa.. Andzia ma zastrzeżenie do "zielonych", że się przesuwają w klatce, bo one mają taki gruby materiałowy spód (coś jak płótno tylko pewnie sztuczne) i nie są antypoślizgowe ale ja nie zauważyłam czegoś takiego, kawałek docięty na wymiar klatki nie ma szansy się przesunąć po prostu, no bo gdzie? Są też sztywniejsze i niektórzy mają obawy, że do pralki nie wejdzie ale ja tak jak już wcześniej pisałam mieszczę dwa kawałki 120x60 do pralki 6kg, składam w harmonijkę na cztery i mieści się bez problemu, ten spód tez po kilku praniach mięknie więc łatwiej już się układa i w klatce i w pralce.
Osobiście bardzo polecam!
O i spojrzałam na ceny na fb i w hipciu, przy rozmiarze który cię interesuje nie ma różnicy, dopiero przy takich dużych jak ja zamawiałam wychodzi taniej na fb. Więc spokojnie możesz zamówić z hipcia przy zamówieniu smakołyków, w sumie jak zamawiają hurtowo to mają na pewno niższe ceny i dlatego nie ma różnicy później w sklepie
Ale się rozpisałam
-
sempreverde
Słuchaj, dziękuję Ci bardzo że się tak rozpisałaś
Bo nie mogłam się zdecydować, to będzie moja przygoda nr 2 z dry-bedem, tym razem chcę je położyć w części leżalnej, a w jadalnej będą maty łazienkowe - zobaczymy, co z tego wyjdzie.
To zamówię z hipcia, bo przy okazji dorzucę sobie jakieś zioła do koszyka
Ale dzięki za link do grupy - przy czym nie wiem, raczej nie dam rady wyłożyć całej zagrody dry-bedami, bo maty są jednak wygodniejsze w czyszczeniu, no i tańsze 
Bo nie mogłam się zdecydować, to będzie moja przygoda nr 2 z dry-bedem, tym razem chcę je położyć w części leżalnej, a w jadalnej będą maty łazienkowe - zobaczymy, co z tego wyjdzie.
To zamówię z hipcia, bo przy okazji dorzucę sobie jakieś zioła do koszyka
- Lilith88
- Kontakt:
Nie da się ukryć że z maty łatwiej się sprząta
za to do części leżalnej na pewno super bo świniaki je uwielbiają 
-
Casia
Z dry bedem podgumowanym jest tak jak napisałaś - filcuje się. Piore je w 40 C , "czesze" szczota dla psa, ale to niewiele daje. Zamowiłam już z Hipcia ten na zielonym - zobaczymy. Ja mam poł klatki w dry bedzie a poł w macie. Pod spodem mam zwirek drewniany zbrylajacy. W rogach dwie kuwety ze zwirkiem drewnianym pelletem. Mate zmieniam codziennie a dry bed co trzy dni do prania. Oczywiście na bieżąco wyrzucam zasikany zwirek. Ogolnie jest trochę "zabawy". Mam już w prawe wiec szybko idzie. Kiedys używałam zwirku i trocin - nie polecam, trociny były wszędzie i nie do ograniecia.
- Lilith88
- Kontakt:
Ojj, ja przerobiłam najpierw same trociny, później żwirek + trociny, później żwirek + sianko a później dry bed i z podkładami i ze żwirkiem. Osobiście najwygodniejszym rozwiązaniem uważam, że jest żwirek i trociny lub sianko, bo najszybciej się sprząta, raz w tygodniu wywalam wszystko i z głowy przy sianku jeszcze tylko wyciągam zasikane i wkładam świeże i może i się rozsypuje dookoła klatki ale i tak łatwiej się sprząta. Przy dry bedzie trzeba już się nawybierać resztek z niego, na odkurzać (i to dokładnie, bo pralki później szkoda) i jeszcze wybierać żwirek codziennie spod spodu.. Wcale nie uważam tego za łatwe i szybkie, tym bardziej przy dwóch klatkach.. Ale fakt nie wkurzam się że wszędzie trociny latają no i świnie są szczęśliwe, że miękko wszędzie a czego się dla nich nie robi? 
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
No a ja ciągle żwirek na to trociny, na to siano w kątach. Nie mogę się przekonać do innego rozwiązania. Chociaż na pewno w wakacje spróbuję żwirek+mata łazienkowa. A co do sprzątania, to jak mówicie, że dry bed trzeba odkurzaczem, to te wióry, które się roznoszą też odkurzaczem się zbiera, więc czy nie wychodzi na to samo przy sprzątaniu?
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152