Nowa świnka w miejsce tej, która odeszła za TM

Jeżeli zastanawiasz się nad przygarnięciem świnki - ten dział jest dla Ciebie
Regulamin działu
1. Przed utworzeniem nowego tematu sprawdź przy pomocy wyszukiwarki czy temat był już poruszany na forum - jeśli temat już istnieje postaraj się kontynuować wątek
2. Określ rzeczowo tytuł nowego wątku - tematy w stylu: "Pomocy !!!", "Mam problem ..." utrudniają innym użytkownikom korzystanie z forum
3. Do bezpośredniego kontaktu z innymi użytkownikami używaj skrzynki prywatnych wiadomości, ewentualnie shotbox'a.

Re: Nowa świnka w miejsce tej, która odeszła za TM

Postprzez Ewciia91 » 28 sty 2010, 11:44

Ja po stracie Kami byłam tak rozżalona, że nic nie mogłam robić, myśleć, spać i jeść ...
Najpierw pojawił się Puszek, mój TŻ pomyślał że jak będę musiała się zająć
nową świnką to nie będą tak myślała i cierpiała po stracie Kami.
Za jakiś czas Okruszek potrzebował pomocy i mój TŻ też sprowadził go dla mnie.
O Kami myśleć i tęsknić nie przestałam, ale było mi łatwiej żyć...

Miałam czasem wyrzuty sumienia, że zastępują ją inną...
ale tak naprawdę nic takiego nie miałam na celu...
Człowiek ma czasem głupie myśli, ale nowy prosiak pomaga pogodzić się z losem...
Ewciia91

Postprzez wrzosowata » 28 sty 2010, 11:50

Po śmierci pierwszego prosiaczka przysięgłam sobie, ze nie będę miała więcej zwierząt.
Wytrzymałam dokładnie tydzień :)
Myślę, że nie ma w tym nic złego, że chce się zapełnić pustkę. To całkiem naturalne. Ale potem na szczęście przekonujemy się, że zwierzątko które odeszło było jedyne w swoim rodzaju, a to które przyszło na jego miejsce, też jest wyjątkowe i jest inną osobą i je też można kochać równie mocno, za to, że tylko jest jakie jest :pocieszacz:
tymczasowo: Agatka i pan kłólik Anzelmo
Obrazek
sinus, cosinus, daj panie trzy minus!
wrzosowata

Postprzez Metalove » 29 sie 2010, 23:24

Ja po śmierci 1 świnki następną przyniosłam w kilka dni. Nawet mi było przykro, że tak szybko nowy świniak zagościł w moim sercu - ale nie zmieniło to faktu, że pamiętałam o poprzedniczce i moje 2 świnki za tęczowym mostem (Bielinka i Musia) zawsze będą w mojej pamięci. Mnie nawet mama namawiała do zakupu następnej świnki (Bielinka zdechła jak byłam jeszcze mała - 10 lat temu), bo cały czas nie mogłam sobie znaleźć miejsca i co chwile zaglądałam do klatki.
Bielinka <*>

Musia<*>

Irokii(Irunia) :*:*:* z nami już 4 lata! :)
Metalove

Poprzednia strona

Powrót do Przed adopcją