Czyż nie są cudne :)

Informacje na temat ciąży i wychowania młodych świnek
Regulamin działu
1. Przed utworzeniem nowego tematu sprawdź przy pomocy wyszukiwarki czy temat był już poruszany na forum - jeśli temat już istnieje postaraj się kontynuować wątek
2. Określ rzeczowo tytuł nowego wątku - tematy w stylu: "Pomocy !!!", "Mam problem ..." utrudniają innym użytkownikom korzystanie z forum
3. Do bezpośredniego kontaktu z innymi użytkownikami używaj skrzynki prywatnych wiadomości, ewentualnie shotbox'a.

Re: Czyż nie są cudne :)

Postprzez Elurin » 08 gru 2009, 11:38

Ola&Łukasz napisał(a):ty chyba sam nie wiesz, co piszesz

Vampi to akurat atrakcyjna blondynka jest :D
Rzeczywiście, nie pochwalamy rozmnażania "kundelków", ale jeśli wszystkie maluchy zostały u Was, to nie widzę problemu.
Vampi - troszkę generalizujesz, akurat nie sadzę, żeby ten przypadek zmniejszył ilość potencjalnych domów czy powiększył liczbę bezdomnych świnek.
W ogóle temat jest, jak teraz się mówi, kontrowersyjny. Proszę więc o trzymanie nerwów na wodzy (to tak na przyszłość, na razie da się przeżyć).
Obrazek
"C'est un peu tard pour les regrets,
J'vais pas gagner mon paradis"
par Lynda Lemay
Elurin
moderator

Postprzez Ola&Łukasz » 08 gru 2009, 13:05

w takim razie Vampi przepraszam bardzo za nieumyślną zmianę płci :P A nawet tak przez chwilkę mi przeszło przez myśl, jak się do Ciebie zwrócić :)
Ola&Łukasz
Ola&Łukasz

Postprzez Vampi » 08 gru 2009, 20:19

Elurin, to mi teraz pojechałeś :shock: Jam nie przywykła do takiego zdania o mej skromnej osobie :laugh: Tak czy siak- domo arigato :)
Ola&Łukasz, nic się nie stało, przyzwyczaiłam się, że jestem mylona na forach z mężczyzną ;)
Fakt, może faktycznie generalizowałam, ale boli mnie serducho, że jest tyle świnek, które czekają na domek a ludziki rozmnażają. Ostatnio czytałam artykuł wraz ze zdjęciami jednego biednego prosiaczka i.. Brakło mi słów- tyle nieszczęść w takiej jednej malutkiej istotce..
Obrazek
“The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated”- Mahatma Gandhi
Vampi

Postprzez seledynek » 09 gru 2009, 00:25

Na tym forum, wśród członków SPŚM jest wiele osób, które skatowałoby osobę, która umyślnie rozmnoża świnki :lol: Ale cóż zrobić, mają hopla na punkcie świnek. Czują, że takie postępowanie jest złe. W mojej opinii to daje przykład innym osobom, młodym dzieciakom, które robią tak jak Ty. Dlatego nie pochwalamy promowania takiego działania na tym forum. Wolimy, aby się takimi rzeczami nie chwalić ;) Osobiście nie widzę nic zdrożnego w tym, że rozmnożyliście świnki i zatrzymaliście wszystkie młode. To kwestia moralności. Już wolę takie osoby jak wy, które raz to zrobią i nie męczą samiczki, niż takie które non stop to robią i w pewnym momencie przestają to kontrolować. Albo co gorsza robią to dla kasy. My staramy się walczyć z wykorzystywanie zwierząt, ale takie stałe rozmnażanie to jednak wykorzystywanie dla swoich potrzeb, czy to dla kasy czy dla 'zabawy'.
"Jest jeden aspekt, pod którym zwierzęta przewyższają człowieka - ich łagodne, spokojne cieszenie się chwilą obecną." Arthur Schopenhauer (1788 - 1860)
seledynek
moderator

Postprzez Ola&Łukasz » 25 gru 2009, 15:04

Zgadza się Seledynku, że większość z Was by nas skatowała, zgadzam się z Tobą w pełni, ze rozmnażanie dla kasy czy wieczne ciąże jednej świnki to jakaś masakra. Ale pokazywanie zdjęć małych świnek ( jak widać temat cieszy się dużym powodzeniem) może mieć też odwrotny skutek- niekoniecznie dawać zły przykład. Poza tym zaznaczyliśmy, ze zanim trafiliśmy na to forum było już po sprawie, więc uważam, ze to nas w pewnym sensie w Waszych oczach powinno też usprawiedliwić, co nie oznacza, ze uważamy, że zrobiliśmy źle. Oby wszystkim świnkom było tylko tak dobrze jak naszym. Pomagamy w adopcji świnek z DT, transportem jesteśmy na każde zawołanie. Temat jest bardzo śliski, to pewne, ale my patrząc na te nasze dorosłe już brzdące nie żałujemy ani przez chwilkę, ze są razem z nami. Na pewno z tego powodu żadna ze świnek z DT nie straciła możliwości na adopcje. A chwalimy się dorosłymi prośkami to też chwalimy się tymi mniejszymi ;) tymbardziej, że nasze są najpiękniejsze, najmądrzejsze itp :P (żarcik oczywiście).
Pozdrawiam świniomaniaków :P
Ola&Łukasz
Ola&Łukasz

Postprzez DoDo » 08 sty 2010, 22:36

Wszystkie są cudne! :love:
Kochałam, kocham i będę kochać...

Obrazek
DoDo

Chwalimy się :)

Postprzez Ola&Łukasz » 11 lut 2010, 21:34

http://www.youtube.com/watch?v=MtPo7Jv8ZqY

hehe pierwszy w naszym życiu wrzucony na youtube filmik :) Oczywiście ze świnkami :)
Ola&Łukasz
Ola&Łukasz

Re: Chwalimy się :)

Postprzez witosia » 12 lut 2010, 21:40

Filmik jest świetny :jupi:
Ogromne głaski dla świnek i pozdrowionka dla Was :buzki:
Moje 3 świniuchy :D
*Gabi
*Roxi
*Holly
Za tęczowym mostem:
Ukochana Misia [*]

W chwili obecnej na forum będę rzadko obecna, aż do odwołania(sprawy prywatne) Wszelkie wiadomości pm odbieram i odpisuje jak najszybciej mogę
witosia

Postprzez Miłasia » 12 lut 2010, 23:21

Fajny filmik, cudne prosiaczki :love:
Miłasia

Postprzez Ola&Łukasz » 15 lut 2010, 00:37

ha! Szczurkowi trzeba przyznać, ze pojęczy, ale poratować też potrafi :P I oto nasz filmik znalazł się tam gdzie powinien :) hihi :) Dziękuje za miłe komentarze, przekaże już rocznym padalcom :)
Ola&Łukasz
Ola&Łukasz

Poprzednia strona

Powrót do Ciąża i wychowanie młodych