Wikta Stroup - szuka domu - JUŻ ZNALAZŁA! U MNIE!

Świnki, które znalazły już domek

Wikta Stroup - szuka domu - JUŻ ZNALAZŁA! U MNIE!

Postprzez pucka69 » 09 sty 2008, 03:15

Wikta jest świnką z własna historią! To nie jest jakaś tam zwykła świnka:) Wikta urodziła sie w zoo - chyba domyślacie się po co ? No niestety - miała być pokarmem dla węza. Uciekła z wiadra w trakcie przenoszenia do hm ... miejsca docelowego. Uciekła i melinowała się przez tydzień u drapieżników :geek: Po czym została złapana. Dawniej skazańcom - pod którymi urawał się stryczek darowywano życie - i Wikcie tez darowano :lol: Nikt juz nie potrafił traktować jej jako zwykły pokarm. Ciotka brazowa wyciągnęła ją stamtąd, ania - farasi ze szczurowego forum przywiozła do W-wy i tak wikta zamieszkała u mnie. Nie obyło sie bez małej awantury z TZ-em - ale juz z nia gada, wiec wszystko jest dobrze. Świnka nabawiła się drodze grzyba - ma go na nosie i na lewym uchu. Oczywiście jest leczona :) Stąd zreszta jej nazwisko - Strup :P Jak Wikta się wyleczy - będzie do adopcji .
To świetna świnka !!! Jest bardzo bystra i kontaktowa. Przychodzi, żeby ja pogłaskać po grzbiecie, przepada za wszelkimi warzywanmi i ziółkami, jak warzyw nie dostanie - staje na dwóch łapach, opiera się o prety i krzyczy wniebogłosy. Poza tym - uwielbia wprost witaminę C :mrgreen:
Wikta miała już zapewniony dom - ale jak to bywa - dom się rozmyślił :roll:
Szukamy dla Wikty dobrego domu, TYLKO w domu gdzie juz jest świnka

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano 23 sty 2008, 01:05 przez pucka69, łącznie edytowano 2 razy
Pucka, PUCKA przez "C" - nie żadna "Pućka" ;)
pucka69
moderator

Re: Wikta Strup - szuka domu !

Postprzez ronja » 09 sty 2008, 20:14

Śliczna Wikta:)
a ja pozazdrościłam Wikcie takiego fajowego domku i moje świniuchy też już taki mają
ronja

Postprzez pucka69 » 09 sty 2008, 22:58

popsikałam Wiktę tym preparatem co sie raz na tydzień psika i wsadziłam ja do klatki. patrzę za 5 minut - a ona cały strup podrapała aż do krwi :evil: Głupi strup. zabrałam jej domek, zeby mieć ją na widoku. teraz sie skubana nie drapie. polałam jej wodę utlenioną, zeby odkazić - musiało ja trochę szczypać, trzepała głową jak wściekła - ale niedługo
pucka69
moderator

Postprzez pucka69 » 12 sty 2008, 00:23

Wikta i wąż :
Obrazek
Obrazek
pucka69
moderator

Postprzez Karena » 12 sty 2008, 00:34

Wikta pokonała węża! Proszę Państwa to naprawdę niesamowite, już w drugiej rundzie Wikta Strup uzyskała przewagę nad Wężem Czyściochem. Początkowo wydawało się, że Waż zyskał przewagę, lecz Wikta sprytnie zrobiła unik, odskoczyła, po czym zaczęła lawirować tak, że Wąż Czyścioch zawiązał się na supełek. Tym sposobem Wikta, jako pierwsza w historii i miejmy nadzieję nie ostatnia świnka morska pokonała węża. Co za emocje! Proszę Państwa, jeszcze głos mi drży na wspomnienie walki, która przed chwilą miała miejsce.
Tłum wiwatuje, świnki zgromadzone na trybunach podskakują z radości. Ten wieczór wielu z nas zapamięta.
Medal wręcza sama Olga Dapolga we własnej świnkoosobie. To historyczna chwila! Mały krok dla ludzi, ale wielki dla świnek morskich. Popatrzmy przez chwilę w milczeniu, a potem połączymy się ze studiem Caviarnia i wysłuchajmy komentarzy zgromadzonych w studiu świnkoosobomaniaków.
Karena
moderator

Postprzez Invictus Hilaritas » 12 sty 2008, 00:57

nosem wydaje sie byc ladniejszy.. dobrze ze sie goi.. bardzo sie jeszcze drapie?
Obrazek
Obrazek
Invictus Hilaritas
moderator

Postprzez pucka69 » 12 sty 2008, 03:09

Wcale się nie drapie ! Tylko po popsikaniu lekarstwem rozdrapała struo - a potem juz sie wcale nie drapała.
pucka69
moderator

Postprzez agnieszka_su1 Kulka » 12 sty 2008, 11:58

Zaraz, zaraz. Wąż okrutnie znokautowany przez Wiktę, był bohaterem na innym wątku "Historia o praniu - czyli pralka i wąż!" :twisted: . Pucka czy to TEN wąż? Brawo Wikta - to zemsta na wężach za wszystkie świnki :cry: .
Kulka od Zawiszy*, Elmusia, Amigo, Bruno i Bonzo
agnieszka_su1 Kulka

Postprzez pucka69 » 12 sty 2008, 17:50

tak! to ten sam wąż!
pucka69
moderator

Postprzez agamika » 13 sty 2008, 01:02

dzielna dziewczynkoswinka ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
agamika

Następna strona

Powrót do Uratowane