Mrówka i Wisienka już są w nowym domku w Szczecinie u aicrew

Świnki, które znalazły już domek

Mrówka i Wisienka już są w nowym domku w Szczecinie u aicrew

Postprzez kalcia » 03 mar 2008, 21:51

Mrowka to swinka uratowana od terrarysty dzieki Bebebe i Lexi :) Wisienka, ktorej zdjecia sa nizej, rowniez :)

Imie: Mrowka
Plec: samiczka
Rasa/umaszczenie: rozetka, tricolorka, rudo-bialo-czarna; ma smieszne duze rozetki, ktore powoduja, ze ksztaltuje jej sie taki jakby "irokez" wzdluz cialka :)
Charakter: Swinka jest strachliwa (nie histeryczka), ale daje sie wyciagnac z klatki, na kolanach jest spokojna. Wzgledem innych swinek wydaje sie byc agresywna (pogryzla pupke wspollokatorki).

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mrowka jedzie z Wisienka do domku do Aicrew!
Wisienka:
Plec: samiczka
Rasa/umaszczenie: rozetka, tricolorka, ciemno kremowo-czarno-biala, "kawa z mlekiem"
Charakter: Mala wariatka ;P lubi poszalec, ale juz troche bardziej (niz na poczatku) daje sie glaskac i wyciagac z klatki :)
Obrazek
Obrazek

A tu zdjecie dwoch pannic :)
Obrazek
Ostatnio edytowano 16 mar 2008, 23:18 przez kalcia, łącznie edytowano 6 razy
Stowarzyszenie Pomocy Swinkom Morskim
kalcia
moderator

Re: Mrowka - swinkowa pannica szuka domku!

Postprzez trolka » 03 mar 2008, 21:55

Jest piękna... gdybym nie miała samczyków, chętnie bym ją przygarnęła...
Bardzo proszę o wypełnienie ankiety http://www.mkcafekonkurs.pl/ankieta.php?n=trolka to nic nie kosztuje, a można coś wygrać :))))))
trolka

Postprzez orsetta » 07 mar 2008, 10:12

bardzo chętnie przygarnęłabym tą świnkę. Mam jedną samiczkę i właśnie szukam dla niej koleżanki.
Martwi mnie tylko jedno, napisałaś że ta świnka jest agresywna. Nie chcę aby moja Mila została pogryziona. Ona też miała ciężkie życie i trafiła do mnie gdyż było mi jej bardzo szkoda, jest bardzo strachliwa i dopiero zaczyna się bardzo powolutku oswajać.
orsetta

Postprzez kalcia » 07 mar 2008, 11:55

Testuje wlasnie jak Mrowka zachowuje sie w towarzystwie innej samiczki. Wychodzi na to, ze tym razem, to ona jest przeganiana i raczej nie oddaje, wiec moze nie jest az tak agresywna, jak myslalam na poczatku. :roll:
kalcia
moderator

Postprzez nicia1982 » 07 mar 2008, 14:36

to moze sie nada do Tigry
nicia1982

Postprzez orsetta » 07 mar 2008, 16:31

moja świnka zanim trafiła do mnie przebywała w małym akwarium sama przez 2 miesiące. Nikt sie nią nie interesował, tylko dostawała coś do jedzenia. Dlatego jest teraz bardzo strachliwa, gdy tylko próbuje ja brać na ręce to ucieka gdzie tylko może, za to na rękach siedzi nieruchomo, chyba ze strachu. Pomyślałam, że koleżanka dobrze by jej zrobiła. Oczywiście jeśli nie będzie jej atakowała, nie chcę narażać świnki na dodatkowy stres.
Pisałaś, że Mrówka jest też strachliwa, ale na ręce da się ją brać bez problemu, czy też ucieka gdzie tylko może?
orsetta

Postprzez kalcia » 07 mar 2008, 20:16

Mrowka daje sie brac na rece z klatki, ale jest strachliwa. Tylko jej strach wyglada raczej na zasadzie nie ruszania sie ;)
Siedzi na rekach grzecznie, nie rusza sie specjalnie, jedyne co pokazuje, ze jest wystraszona, to wbijajace sie pazurki.
Tak po za tym, bardzo milo sie ja trzyma i glaszcze, jak sie ja pusci to pobiega :)

Tylko sprawa wyglada tak, jesli bedzie sie dobrze dogadywac z ta druga rozetka (zarezerwowana dla Aicrew), to obie pojada do niej. A jesli sie nie beda dogadywac... No coz, to raczej z winy swinki Aicrew niz Mrowki, bo to tamta dominuje i ja przegania :oops:
kalcia
moderator

Postprzez karpienka » 07 mar 2008, 21:12

śliczna! szkoda, ze jej nie mogę mieć :|
karpienka

Postprzez aicrew » 07 mar 2008, 21:30

nie jest jeszcze powiedziane ze nie możesz zależy czy się z wisienką zgra a ja nie to prosze bardzo pozatym dam ci wskazówke na forum jest świnka z nr. chyba 11 ona mi się też bardzo podoba może znią twoja świnka znalazła by wspólny język
Slicznotka zostanie jednak zemną przepraszam za zamieszanie
aicrew

Postprzez aicrew » 07 mar 2008, 21:35

kurcze a może znajdziesz jakąś świnke jak urodzą te od gadziarzy co :?: :mrgreen: :lol: :D
Slicznotka zostanie jednak zemną przepraszam za zamieszanie
aicrew

Następna strona

Powrót do Uratowane