Dołącz do nas!

Czyli pogaduchy o wszystkim i o niczym

Dołącz do nas!

Postprzez seledynek » 09 gru 2009, 00:01

Osoby zainteresowane wstąpienie do naszej organizacji Stowarzyszenia Pomocy Świnkom Morskim prosimy o wypełnienie deklaracji i przesłanie na adres SPŚM. Wszystkie informacje znajdziecie w formularzu deklaracji.

Wpisowe kosztuje 10 zł
Składka roczna 20 zł lub 30 zł

deklaracja.doc
(162.5 KiB) Pobrane 90 razy

Jeśli macie jakieś dodatkowe pytania kierujcie je do koordynatora ds. rekrutacji - Angeliki, nick tutaj Elistrand, e-mail: szankori@gmail.com
"Jest jeden aspekt, pod którym zwierzęta przewyższają człowieka - ich łagodne, spokojne cieszenie się chwilą obecną." Arthur Schopenhauer (1788 - 1860)
seledynek
moderator

Re: Dołącz do nas!

Postprzez seledynek » 09 gru 2009, 00:05

Jeżeli chodzi o rekomendację to osoby z brązowym nickiem zostaną zarekomendowane automatycznie przez obecnych członków. W przypadku reszty osób zapraszam do indywidualnych rozmów. Większość z was udziela się już od dłuższego czasu na forum i mamy do was zaufanie. Dlatego to będzie tylko formalność. Co do osób, które są nowe i nie za bardzo znamy proponuję zwrócić się do osób, które będą waszymi promotorami. Od nich uzyskacie wskazówki co dalej robić.
"Jest jeden aspekt, pod którym zwierzęta przewyższają człowieka - ich łagodne, spokojne cieszenie się chwilą obecną." Arthur Schopenhauer (1788 - 1860)
seledynek
moderator

Postprzez asiaijejczesio » 09 gru 2009, 00:22

Czy ktoś z członków SPŚM chciał by mnie zarekomendować? Jeśli tak to proszę o pw. Bo chciałabym przystąpić do stowarzyszenia, ale jak nikt mnie tu nie poprze to nie mam po co kombinować jak druknąć deklarację, bo drukarka padła eony lat temu :(
Czesław mój, to jest to. Kocham go, kocham go.Obrazek
Obrazek
asiaijejczesio

Postprzez seledynek » 09 gru 2009, 00:45

Może sobie ustalmy od razu, że to wy prosicie dane osoby o wstawiennictwo :) Pamiętajcie, że wasi promotorzy częściowo wezmą za was odpowiedzialność. Będą nadzorować wasz staż, opowiadać jak działamy, co w danych sytuacjach należy powiedzieć, aby nie "wkopać" SPŚM ;) To jest pewien obowiązek, więc nie wiem czy wszyscy chętnie będą się rzucać, aby brać na siebie "uczniów". Każdy ma swoje własne życie i obowiązki.

Asiu nie mów proszę, że jak nikt się nie zgłosi to nie masz co drukować nawet deklaracji. Jeżeli nikt się nie zgłosi to nie chodzi o to, że nie masz szans, nie lubimy Cię czy też nie nadajesz się.

Możemy od razu przyjąć, że nowe osoby mogą prosić też osoby z brązowymi nickami za wstawiennictwo.

Proszę też, żebyście nie brali do siebie tego podziału i sposobu rekrutacji. Nie czujcie się gorsi. Chcemy mieć pewność, że osoba, która do nas trafi, będzie wiedziała, tak naprawdę, o co w tym wszystkim chodzi i czy faktycznie chce w tym brać udział. To nie jest zabawa, a poważna sprawa. Nie przyjmujemy pierwszych lepszych osób z ulicy. Chcemy, aby SPŚM miało w swoich szeregach ludzi, którzy sobie ufają. Opiekunowie nie będą decydować o waszym życiu czy śmierci w SPŚM. Panuje u nas demokracja. Traktujcie ich proszę bardziej jako przewodników :)
seledynek
moderator

Postprzez Lottie » 09 gru 2009, 11:52

Ten komunikat powinien być zalinkowany na tablicy ogłoszeń tak jak np. "zanim ogłosisz świnkę przeczytaj" itd, bo tu jest słabo widoczny.
"Szczęście to produkt uboczny starań uczynienia kogoś szczęśliwym."

Obrazek
Lottie

Postprzez junkpile » 09 gru 2009, 19:21

No dobrze, a jeśli nikogo tu nie znam,a chcę wam pomagać i chciałabym wesprzeć nie tylko finansowo, ale działać czynnie w stowarzyszeniu to co mam zrobić? Na forum jestem zarejestrowana od pół roku, ale nie udzielam się na tyle często ani nie mam świnek żeby ktoś mnie tu znał... Myślę, że znajdzie się więcej takich osób, których nikt nie może zarekomendować a chciałyby wam pomóc...
Piegusek szuka domu!
junkpile

Postprzez KaTasia » 09 gru 2009, 21:13

Sel, czyli tak. :
Proszę dwie osoby z jasnozielonych (znające mnie) o rekomendację, wpisuję ich dane i wypełniam cały formularz, wysyłam i czekam na odpowiedź.?
Czy dostaje się jakąś legitymacje.? Trzeba przesłać zdjęcie takie jak do dokumentów.?
Kurczę..nie mogę być członkiem zwyczajnym ;(

Edit: Ściągnęłam deklaracje, ale w niektórych miejscach wyrazy są 'obcięte'.
Moje zwierze:
pies- Sonia
świnki dwie- Lucek i Tosiek
pan mysz- Zbysio

"dobry znak to i radość niesłychana zobaczyć z samego rana rastamana"
KaTasia

Postprzez seledynek » 09 gru 2009, 22:04

Też ściągnęłam deklarację i nie mam wyrazów obciętych. Czy inni też mają ten problem?

Osoby z brązowymi nickami wysyłają deklaracje z pustymi polami. Ktoś z zarządu wpisze tam swoje dane.

Nie wysyłasz zdjęć ani nic nie otrzymasz jeśli uznamy, że się nie nadajesz i Twój wniosek zostanie odrzucony : P
Dopiero jak zostaniesz przyjęta będzie potrzebna fotka i wtedy dostaniesz legitymacje.

Nie masz 16 lat i zgody rodzica na bycie członkiem zwyczajnym?
seledynek
moderator

Postprzez wrzosowata » 09 gru 2009, 22:06

Shit, to muszę wypełnić jeszcze raz :P
tymczasowo: Agatka i pan kłólik Anzelmo
Obrazek
sinus, cosinus, daj panie trzy minus!
wrzosowata

Postprzez junkpile » 09 gru 2009, 22:08

Ja mam w dobrym stanie deklarację.

A mógłby ktoś napisać co mam zrobić by dołączyć do stowarzyszenia? Może jakiś okres próbny czy coś...
Piegusek szuka domu!
junkpile

Następna strona

Powrót do Piszta co chceta