"prośkopamiętnik"- Laboświnki Białopup i Joachim [W-wa/L-wo]

Świnki, które znalazły już domek

"prośkopamiętnik"- Laboświnki Białopup i Joachim [W-wa/L-wo]

Postprzez Morświn » 01 lip 2008, 20:17

No więc do oddania są dwie świnki - Białopup i Joachim z >>TEGO TEMATU<< (w nim też więcej zdjęć):
Zdjęcia:

BIAŁOPUP - Świnka o ogromnych oczach. Od pyszczka po połowę grzbietu szara, od połowy do końca - bielutka. Takie myszowate trochę ;)
Obrazek

JOACHIM - Uroczy rudo - czarny prosiaczek z białą krechą między oczami.
Obrazek

Razem - wystraszeni w kącie klatki (zdjęcie z dzisiaj, pierwszego dnia pobytu u nas)
Obrazek

Najchętniej oddam oba naraz i zainteresowani dwoma chłopakami mają pierwszeństwo, jednak, jeśli ktoś chce/może tylko jedną sztukę - nie widzę przeszkód.
Jeżeli ktoś mieszka w Warszawie lub Legionowie bez problemu może podjechać i odebrać. Ewentualnie umówić się w dogodnym dla obu stron miejscu.

Kontakt - GG 4167167
Ostatnio edytowano 03 lip 2008, 13:37 przez Morświn, łącznie edytowano 2 razy
Morświn

Re: Do adopcji - laboświnki Białopup i Joachim [W-wa/L-wo]

Postprzez świnki3 » 02 lip 2008, 09:29

Obaj panowie są wystraszeni, co nie przeszkadza im w spożywaniu dużych ilości jedzenia. Wrzucili w siebie marcheweczkę z nacią, natkę pietruszki, cykorię polaną wit.C i suchą karmę. Nadal im się nie podobam, bo gdy rano dolewałam im wody usiłowali się wcisnąć w kąt i zmniejszyć żebym ich nie widziała. Na razie daliśmy im spokój i nie zmuszamy do naszego towarzystwa, choć nie ukrywam, mamy ochotę ich popieścić. Jeśli panowie będą dziś mieli mniej bojaźni w sobie, to zostaną zaproszeni na podwórko popaść się na trawie. To na razie tyle z osobistego pamiętnika dwóch przystojnych panów, może jutro odważą się już sami coś napisać.
świnki3

Re: Laboświnki Białopup i Joachim szukają domu! [W-wa/L-wo]

Postprzez kalcia » 02 lip 2008, 10:51

Ja tez mam zdjecia tej dwojki ;p
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obie swinki byly pod obserwacja, ze wzgledu na strupki po zastrzykowe. Strupki juz odpadly, zostaly blizny.
Niestety tak to jest z tymi swinkami uratowanymi z labo :(
Stowarzyszenie Pomocy Swinkom Morskim
kalcia
moderator

Postprzez świnki3 » 02 lip 2008, 11:18

Twoje zdjęcia ładniejsze, ale z czasem się porawimy. najważniejsze, że prosiaki się dobrze czują fizycznie, na dobre psychiczne samopoczucie, myślę, musimy trochę poczekać.
świnki3

Postprzez świnki3 » 03 lip 2008, 07:58

Fragment pamiętnika świnek dwóch
Wczoraj 02.07.08.
Przyszła z samego rana, dała wody, jedzenia i poszła. Potem przyszedł jakiś facet i zaczął się drzeć "Co to jest? Co one tu robią?" Ciekawe co miał na myśli? Chyba tę górę skarpetek co leżała na łóżku. Słyszeliśmy jak ona się śmiała z tych krzyków. Nie wiem co może być śmiesznego w skarpetkach? Potem na długo nastała cisza i mieliśmy święty spokój. Ustaliliśmy z Joachimem, że pewnie już nie wrócą, a my zostaliśmy właścicielami tego domu.
Ech, życie! Wszystko co dobre kiedyś się kończy, przylazła. Przyniosła sianko i zaczęła coś gadać. Oczywiście ignorowaliśmy ją i udawaliśmy, że nas nie ma. Jak sobie w końcu poszła, to z godnością spożyliśmy obiad. Po obiadku udaliśmy się na krótką drzemkę. W końcu coś nam się należy za zajmowanie się chałupą podczas ich nieobecności. Ani się obejrzeliśmy, jak zapadł wieczór. Już myśleliśmy, że pójdzie spać, ale nie! znowu przylazła. Na swoje szczęście przyniosła coś dobrego. Oczywiście swoim zwyczajem umknęliśmy do kąta, wytrzeszczyliśmy czujnie oczy i zamarliśmy w bezruchu udając, że nas tu nie ma. Wrzuciła nam do klatki furę jedzonka, pewnie myślała głupia, że z taką ilością sobie nie poradzimy, ziarenka, sianko, marchewka, natka, cykoria. Potem siadła przed klatką i tak została. Świnia, nie człowiek, więc próbowaliśmy dalej godnie pościć póki sobie nie pójdzie, ale zaparła się skubana i chyba przykleiła się do podłogi. A jedzonko pachniało, pachniało.... Próbowałem udawać głupa i dyskretnie wsunąć listek natki. Dałem znać Joachimowi by szedł w moje ślady. Zrozumiał. I tak półgębkiem zaczęliśmy kolację bacznie ją obserwując. My jemy, a ta nadal się nie rusza, może coś jej się stało? Skoro tak, to dawaj Joachim wsuwamy!!! Ja bryknąłem do cykorii, jakaś kwaskowa była, pewnie ta cholera polała ją jakimś świństwem. Joachim zabrał się za marchewkę. Pozazdrościłem mu, porzuciłem cykorię i zacząłem podgryać jego kawałek. Przecież nie wezmę się za drugi skoro ten już wypróbował. Nagle poruszyła się, no to my w nogi. Wskoczyłem na Joachima, dając mu, oczywiście, tym do zrozumienia, że panuję nad sytuacją. Otworzyła klatkę i włożyła do nas łapę. Czego chcesz, kreaturo paskudna??? A ta nic nie robiąc sobie z naszych inwektyw, dalej nas gładzić po futerkach. Oczywiście gadała cały czas. Nawet miłe to głaskanie było. Oczywiście, nie daliśmy jej poznać, że nam się podoba, niech sobie nie myśli!!! Ufff, poszła. Nagle zrobiło się ciemno, a nam jakoś miło, więc postanowiliśmy udać się na zasłużony odpoczynek.
świnki3

Postprzez trolka » 03 lip 2008, 09:00

hehe, opis super :)!!!
Bardzo proszę o wypełnienie ankiety http://www.mkcafekonkurs.pl/ankieta.php?n=trolka to nic nie kosztuje, a można coś wygrać :))))))
trolka

Postprzez świnki3 » 03 lip 2008, 09:22

Starają się chłopaki
świnki3

Postprzez kalcia » 03 lip 2008, 09:48

hahaha swietne :D
Stowarzyszenie Pomocy Swinkom Morskim
kalcia
moderator

Postprzez Karena » 03 lip 2008, 10:51

No, uśmiałam się :lol:

Czy planujesz dalszy ciąg? Może by ten tekst do czytelni wrzucić?
Karena
moderator

Postprzez świnki3 » 03 lip 2008, 11:22

Nie mogę za nich decydować, ale myslę, że będą chcieli dzielić się wrażeniami. A poważnie, to postaram się pisać codziennie rano (jesli się Wam podoba, to będziecie mieć lekturę do porannej kawy), pewnie oprócz weekendów, bo na mojej wsi internet odmówił współpracy. Pamiętnik może być w czytelni, ale ja nie umiem i nie wiem jak to się robi. Będę więc pisać tutaj, chyba, że się nauczę. Cieszę się, że Wam się podoba, ale to nie tylko moja zasługa.
świnki3

Następna strona

Powrót do Uratowane